Belgijska czekolada karmelowa do fontann i fondue 500g

Belgijska czekolada karmelowa do fontann i fondue 500g

Cena:
31.90 zł
Netto: 25.93 zł

Powiadom znajomego

Producent Barry Callebaut
Kod produktuBC CHF-N3438CAR 500G

Informacje o produkcie:

Belgijska czekolada karmelowa firmy Barry Callebaut to połączenie czekolady mlecznej z dominującym smakiem i aromatem karmelowym. Czekolada występuje w postaci małych kaletek, co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie.


Wyselekcjonowane składniki tworzą najwyższą jakość:
  • masa kakaowa 31,2%
  • 100% masła kakaowego
  • naturalna wanilia

Czekolady smakowe belgijskiej firmy Barry Callebaut przeznaczone są dla:
  • cukierników
  • cateringu
  • do użytku domowego

Czekoladę mleczną o smaku karmelowym można wykorzystać do:
  • fontann czekoladowych
  • tworzenia deserów
  • musów
  • robienia czekoladek lub pralinek
  • dekoracji ciast
  • polewy do ciast i deserów
  • czekolady na gorąco
  • przyrządzenia kawy smakowej
  • bezpośredniego spożycia

Czekolada jest pakowana i zgrzewana w specjalne strunowe worki przystosowane do kontaktu z żywnością! Na każdym worku podany skład czekolady, producent, firma przepakowująca,  instrukcja rozpuszczania oraz termin ważności.
  • wykonany z aluminium - zapewnia trwałość
  • worek typu doypack - worek można postawić w pozycji stojącej
  • przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH
  • strunowe zamknięcie zip - dłuższa świeżość czekolady po otwarciu
  • brak dostępu światła - czekolada nie utlenia się, dłuższa świeżość

Czekoladę można rozpuszczać bezpośrednio w fontannie, albo w mikrofalówce lub za pomocą kąpieli wodnej. Na każdym opakowaniu naklejka z instrukcją rozpuszczania!